Tilbake

Teknisk knockout av xef

5. November 2023
Med bakgrunn for å bringe en helt unik opplevelse av den spanske matkulturen til Norge åpnet Peer Svedbergh, xef, i 2021. På de to årene restauranten har vært i drift har blitt et sterkt team med stjernekokken Borja Martino i spissen, blitt inkludert i den prestisjetunge Michelin-guiden hele to ganger, og fått en rekke gode anmeldelser av dyktige på feltet. 

Svedbergh opplevde den “fine dining”-opplevelsen i Spania som svært spesiell, da den var formell, men samtidig hadde den uformelle, kreative og teatralske presentasjonen av førsteklasses råvarer. Med på laget fikk han Borja Martino med tidligere erfaring fra flere Michelin-restauranter.

Sammen var målet å skape den gode atmosfæren og en jordnær tilnærming til fine dining. Det skal være tilgjengelig, men ha den samme sjarmen som man opplever i Spania. Med det som mål satte de i gang den lille perlen ved bryggekanten, og det ga mersmak for folket.

Senest 3.november publiserte Dagens Næringsliv en restaurantanmeldelse med kommentarer som “Et av landets mest særegne og kompetente kjøkken” og “teknisk knockout på Tjuvholmen”. De fikk også en poengsum i det øverste sjiktet som gjenspeiler det harde arbeidet xef og teamet legger ned.

- Anmeldelsen er fantastisk, og vi er både stolte og glade. Borja Martino har virkelig skapt noe spesielt ved xef, og han bringer smaken av Spania til Norge på en helt unik og tilgjengelig måte. Jeg kan ikke si annet enn at vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Peer.