1. June - 31. August
Tilbake

Activated Sludge - Ida Ekblad

Peder Lund og kunstner Ida Ekblad inviterer til sin sommerutstilling "Activated sludge".

Oppdag Ekblads andre separatutstilling hos det anerkjente galleriet

Ida Ekblad er blant de mest anerkjente samtidskunstnerne som jobber i dag. Hennes kunstneriske praksis omfatter en rekke medier, inkludert maleri, skulptur, performance, filmmaking og poesi.

Ekblad er interessert i å utforske "den glidende skråningen som går fra den gode smaken, den skarpe stilen, de banebrytende estetikkene til de overdrevne forslagene, de smakløse gestene og en dyp desperasjon." Passende nok kan man gjenkjenne former for høy og lav kultur i hennes arbeid, fra manga-figurer til graffiti-tags til dekorative mønstre fra tekstiler, porselen og glass.

I hjertet av "Activated Sludge", Ekblads andre utstilling på galleriet, ligger en samling av nye skulpturelle verk nøyaktig utformet av glass - et medium tidligere ukjent for Ekblad. I samarbeid med et anerkjent verksted i Murano, Italia, har Ekblad overgått sin signaturfargede, glossy estetikk, som definerer hennes berømte oljemalerier. I dette siste forsøket beveger hun seg inn i den flyktige verden av håndblåst glass, og gir sine kreasjoner en fengslende lek av lys, form og tekstur. Gjennom denne utforskningen inviterer hun seerne til å fordype seg i en ny dimensjon av hennes kunstneriske uttrykk, der grensene mellom materialitet og fantasi blur.

Ny utstilling