close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Torsdagsforedrag | Afrikanske historier

27 februar @ 17:30 - 18:30

– Afrikanske historier: En reise i Omar Victor Diops bilder –

Inspirert av et knippe fotografier av Omar Victor Diop som vises i utstillingen Alpha Crucis, inviterer Tore Linné Eriksen oss med på en reise i afrikansk historie! Vi møter slaveopprør, streikende jernbanearbeidere, kvinner i kamp mot kolonistyret, bønder som protesterer mot eksport av maten deres, vestafrikanske soldater under den andre verdenskrig og ungdom fra Soweto-opprøret i Sør-Afrika.

Tore Linné Eriksen er historiker, faglitterær forfatter og professor emeritus ved OsloMet – Storbyuniversitet. Han har nylig utgitt det kritikerroste storverket “Afrika – Fra de første mennesker til i dag”.

“Det er mulig det ikke finnes noen snarvei til toppen av et palmetre. Med sin bok har Tore Linné Eriksen bevist at det er fullt mulig for en allment interessert leser å finne en snarvei inn til alt hun ikke visste hun lengtet etter å vite om Afrika.” – NRK
https://www.nrk.no/anmeldelser/anmeldelse_-_afrika.-fra-de-forste-mennesker-til-i-dag_-av-tore-linne-eriksen-1.14799808

Boken er tilgjengelig i museets butikk! Foredraget holdes i Kiefersalen.

Foredraget er gratis for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb. Er du ikke medlem er foredraget inkludert i ordinær inngangsbillett til museet, kr. 130 kr.
Vil du bli medlem? Fra kun 175 kr i året kan du melde deg inn og benytte deg av alle fordelene våre medlemmer har, les mer her
https://www.afmuseet.no/astrup-fearnley-museets-kunstklubb

Vi sees!

I den aktuelle utstillingen Alpha Crucis – Afrikansk samtidskunst møter vi 17 kunstnere fra syv afrikanske land. Kunstnerne jobber med et mangfold av praksiser, materialer og tematikker og har tilhørighet til ulike kunstscener. I tre foredrag torsdagene fremover vil vi bli mer kjent med samtidskunsten i DR Kongo, Sør-Afrika og Vest-Afrika.

Detaljer

Dato:
27 februar
Tid
17:30 - 18:30
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/172107670882288/