close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Save me // Kunstutstilling med Eivind Blaker på Galleri Fineart

8. november 2018 @ 17:00 - 17. november 2018 @ 16:00

Helter og skurker! 

Galleri Fineart er stolt og begeistret over å presentere utstillingen “Save Me.”

Utstillingen inneholder rundt 30 relieffer samt et utvalg silketrykk og viser tegneseriemotiver med helter og skurker om hverandre.

”Save Me” tematiserer forbilder i kulturen og hvordan disse blir sett opp til.

Tegneserier er idealistiske, ekstreme og fylt av spenning. Det gode mot det onde. Bildene vi blir eksponert for gjennom kulturen har enorm påvirkningskraft. Helter som redder verden, onde krefter som prøver å ødelegge den. De ekstreme motpolene i tegneserier gjør det tydeligere at noe må gjøres, noen må handle, det gode må seire.

”Save Me” handler om vårt ønske om å være helten som redder dagen, og om vårt ønske om å bli reddet fra den kjedelige virkeligheten og heller klatre inn i en ekstrem verden hvor alt er tydelig definert.

Eivind Blaker er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og har jobbet som selvstendig kunstner siden 2006. Han har hatt en rekke utstillinger og utsmykkinger og er innkjøpt av blant annet Statoil og Norsk Kulturråd.

Blaker jobber i ulike teknikker som relieff, silketrykk, maleri og skulptur. Mest kjent er han for sine karakteristiske relieffer i mange lag av utskåret mdf. Disse fungerer som en krysning av maleri og skulptur siden motivene er fysisk skåret ut og bygget opp i dybden.

“Jeg jobber innenfor et selvskapt system. Et system med rett og galt. Et system hvor det å gjøre feil ikke er tillatt eller interessant. Et system hvor alt blir gjort til det beste for resultatet. Hvis resultatet av prosessen er identisk med det forhåndsbestemte, har jeg lykkes. Hvis ikke, har jeg feilet.”

Eivind Blaker jobber ofte innenfor tegneserieestetikken. Han er fascinert av og interessert i hensikten bak, og måten tegneseriefigurer blir presentert på. Tegneserier er representasjoner av hvordan vi ønsker å se på oss selv, klart delt opp i definerte roller, klart tegnet og uten tvil. Kunstneren ønsker å se tegneserier på en annen måte, ikke gjemt som en del av en historie, men som et selvstendig bilde.

“Jeg analyserer motiver, dissekerer, og bygger dem opp igjen bit for bit. Jeg prøver å finne essensen av hvert motiv og presentere det på en optimal måte slik jeg ser det. For meg betyr det at resultatet er større enn summen av sine deler. Jeg er ute etter et idealistisk uttrykk som har alle delene det trenger, ikke mer og ikke mindre. For meg handler det om å endre perspektivet på gjenkjennelige motiver. Det å se ting på en ny måte. Det er viktig for meg at den tekniske utførelsen er nær perfeksjon, slik at det ikke er noe som ødelegger den harmoniske helheten jeg er ute etter. For meg bringer det en ny dimensjon til arbeidene”.

Kunstneren vil være tilstede på åpningen! Velkommen kl 18!

Detaljer

Start:
8. november 2018 @ 17:00
Slutt:
17. november 2018 @ 16:00
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1570305223115136/

Sted

Galleri Fineart
Filipstad Brygge 2
Oslo, 0252 Norway
+ Google Map
Telefon:
22 01 24 20
Hjemmeside:
http://www.fineart.no