close

Tenning av Oslo Treet søndag 1. desember

Første søndag i advent tennes Oslo Treet i Trettenparken på Filipstad i Oslo. Og du er velkommen!

Åpningsseremonien søndag 1. desember starter kl. 18 i Trettenparken på Filipstad. Kom for å oppleve tenningen av Oslo Treet og en eksklusiv førjulskonsert med Herborg Kråkevik, pianist Helge Lilletvedt og Majorstuen barne- og ungdomskor.

Det blir også servert noe godt å drikke og bite i.

Oslo Treet er en 14 meter høy kunstinstallasjon med 125 000 programmerbare LED-lamper. Oslo Treet ble kjøpt av Stein Erik Hagen i 2017, som en gave til Oslos befolkning. Kunstinstallasjonen er et unikt bestillingsverk fra selskapet Symmetry Labs. Stein Erik Hagen dekker kostnader for drift og vedlikehold av Oslo Treet.

Programmet for tenningen:

– Velkommen v/Ingvar M. Mathisen, havnedirektør, Oslo Havn KF
– Tale v/Carl Erik Hagen
– Tale v/Raymond Johansen, byrådsleder, Oslo
– Åpningsshow – treet vekkes til liv av musikk fra Nøtteknekkeren av Tsjajkovskij
– Herborg Kråkevik synger julen inn sammen med pianist Helge Lilletvedt og Majorstuen barne- og ungdomskor


 

Hagens kunsttre med 125.000 lamper er en av vinterens severdigheter ved Tjuvholmen

“WOW”, og så “WOW” igjen, hviskes det høyt fra forbipasserende idet de får øye på kunstinstallasjonen som Stein Erik Hagen kjøpte på impuls som gave til Oslo by, på Burning Man Festivalen i Nevada, USA tidligere i år. 

Kunstverket heter “Tree of Ténéré” og er et 18 meter høyt kunstig tre skapt av kunstneren Alexander Green. Det kunstige treet har over 125.000 programmerbare LED-lamper og lager et fargerikt lys-spill som styres ved hjelp av datamaskiner.

Fra Tjuvholmen har du fantstisk utsikt for å se denne “iøynefallende” severdigheten som blir oppført på Filipstad brygge.

Les også omtalen fra Aftenposten “Stein Erik Hagens selvlysende kjempetre havner på Filipstad”  her: http://bit.ly/tree-of-tenere