close

Prisvinnende stjernekokk fra Mumbai til Tjuvholmen !

Foto: Anton Soggiu

Nok et stjerneskudd tilføres det eksepsjonelle kokketeamet på New Delhi på Tjuvholmen. Møt Umashankar Ghanshyam Verma – en av Indias mange talentfulle og meritterte, unge kokker. 

 Med et blikk rettet mot nytenkende kokkekunst, tar Umashankar det indiske kjøkken til nye, smakfulle høyder. Det handler om lidenskap. Det handler om presisjon – og det handler om matopplevelser av ypperste klasse.

– Min lidenskap for god mat laget på gode råvarer fikk jeg da jeg var 16 år. Det var spennende å utforske Indias matkultur og jeg prøvde meg gjerne fram på egenhånd. Etter endt utdannelse fikk jeg god trening i å prøve nye smakssammensetninger da jeg begynte å jobbe i hotellbransjen, sier Umashankar – og legger til at også moren hans har inspirert ham.

-Hun pleide å lage «Spinat Butter» da jeg var yngre og bodde sammen med familien i Mumbai. En kjempegod vegetarrett!

Imponerende merittliste 

I en alder av 33 år har den nye stjernekokken allerede rukket å utmerke seg i hjemlandet. I 2017 vant han bronsemedalje i Recca Cuisines Main Course Competition, og i 2018 tok han sølvmedalje i Live Cooking Main Course i International Culinary Classic.

På spørsmål om hvordan han allerede har rukket å bli en anerkjent prisvinnende kokk, svarer han beskjedent:

-Det å få jobbe på ulike hoteller har vært nyttig, og i dette yrket lærer man noe nytt hver dag. Jeg har alltid likt å improvisere og prøve ut nye ting, og om mulig forbedre allerede smakfulle retter.

Hotellene han har jobbet på, er alle i femstjerners-klassen. Han har blant annet arbeidet som Chef De Partie ved Sofitel Mumbai og ved det anerkjente The Els Club i Dubai Sports City – da som Commis Chef.

Indisk kjøkken = krydder og urter 

Indisk kjøkken er som kjent et mekka for krydret mat, kokkelert til det perfekte.

-Det er krydderet som gjør indisk mat spennende. Og så er det utallige måter å tilberede maten på. Her på New Delhi skal jeg prøve ut nye retter, og se hva jeg kan tilføre de klassiske rettene vi allerede har, forteller Umashankar.
Selv liker han både kylling- og scampiretter, mens rødkål med epler og Tandoori Raan er blant favorittene når han tilbereder mat til New Delhis gjester.

Kun det beste er godt nok 

New Delhi på Tjuvholmen holder høy standard, og ingenting er overlatt tilfeldighetene. Baljit Singh, som sammen med familien har drevet en rekke anerkjente og kritikerroste indiske restauranter i Oslo siden 1988, har lagt lista høyt.

-Samtidig som vi skal være folkelige, skal vi gi alle våre gjester en unik matopplevelse. Det betyr at vi må ha de beste kokkene. Umashankar er en ettertraktet kokk i India, og jeg brukte over ett år på å få ham hit, smiler Singh.

I tillegg til å gi nordmenn kulinariske opplevelser, er Baljit Singh også genuint opptatt av å kunne bidra til de mindre heldigstilte i samfunnet. I disse dager er over 250.000 kroner av restaurantenes omsetning sendt til India, et land som er hardt rammet av koronapandemien.

Stolt utleier

New Delhi’s engasjement og konsept er høyt verdsatt på Tjuvholmen, og Markedsansvarlig for Bygulv hos Selvaag Eiendom, Karoline Foyn Karlstad tilføyer:

-Baljit og hans team har siden start vært et herlig tilskudd til vårt flotte mangfoldige tilbud her på Tjuvholmen. Vi er imponert over den stadige kreative utviklingen og ikke minst deres samfunnsengasjement både her i Norge og i India. Jeg gleder meg til å få smake alt det spennende Umashankar tilføyer en allerede fantastisk meny. New Delhi er uten tvil en av Norges beste indiske restauranter og vi er utrolig heldige som har de her på Tjuvholmen.