close

Insider Tjuvholmen: Tove Taalesen

Det som er med på å gjøre Tjuvholmen til den perlen det er, er den fantastiske arkitekturen og utemiljøet, museum og gallerier i verdensklasse, herlige butikker, et stort mangfold av flotte restauranter og sist men ikke minst alle menneskene som bor og jobber her.

I Insider Tjuvholmen blir du bedre kjent med de.

Første dame ut er Tove Taalesen. Tove bor på Tjuvholmen og har jobbet for kongeparet i ti år. Nå er hun krimbokforfatter inspirert av egne erfaringer. Hun er også til stadighet å se på God Morgen Norge og Nyhetskanalen som kongehusekspert hos TV2.

Hva er ditt forhold til Tjuvholmen?
– Tjuvholmen = hjemme! Jeg har bodd her siden 2009 og fulgt utviklingen fra det var byggeplass med anleggsmaskiner og arbeidere fra tidlig morgen til sent på natt – til nå hvor Tjuvholmen er den mest attraktive bydelen i Oslo med kunst, skulpturer og vannspeil i det offentlige rom.

Hva er det du elsker ved Tjuvholmen?
– Uteområdene er lagt til rette for at vi som bor her, og tilreisende skal kunne nyte tilværelsen. Benker, kunst og blikkfang vi kan hvile øynene på. Jeg er også imponert over hvordan arkitekturen har fått lov til å bli en vesentlig del av utsmykningen. Alle bygg er forskjellig og har sitt særpreg – de gjør at Tjuvholmen skiller seg ut fra andre boligområder. Dessuten er det kort vei til alt som skjer i byen.

Hvordan ser en typisk hverdag på Tjuvholmen ut for deg?
– Jeg starter dagen med kaffe og croissant hos Åpent Bakeri nesten hver dag, mest fordi jeg har en fransk bulldog som har franske vaner – han peiler seg bestemt inn på fast plass på uteserveringen og nekter å gå forbi. Passer meg egentlig veldig godt for jeg elsker å gå på cafe selv. Om jeg har skrivedag så sitter jeg enten i sofaen hjemme og skriver eller ute på en av restaurantene her på Tjuvholmen. Om jeg trenger inspirasjon går jeg meg en tur, eller hopper i sjøen for å kjøle ned hodet som ofte «koker» litt i skriveprosessen. Det er både gøy og slitsom å skulle ta livet av folk hele tiden.

Fortell om en god opplevelse du har hatt på Tjuvholmen?
– Det er så mange fine folk som jobber her ute. Mine favoritter er gutta på Jokeren. De spør alltid hvordan jeg har det, hvordan det går med skrivingen – og «maser» etter oppfølger. Ble så glad og stolt da de ville selge boken min der – det føles godt å ha nærområdet i ryggen.

Hvis du skulle beskrive Tjuvholmen med kun 3 ord hva ville det være?
– Hjem. Kunst. Sjø

Har du et inside-tips du vil dele?
– Det er ikke mange steder som kan måle seg med benkene i Skulpturparken – og sitte der med morgenkaffe i solen en tidlig søndagsmorgen er luksus.  Eller ta av seg skoene og sette seg ytterst på moloen ved stranden og plaske med beina.

Du kan velge helt fritt, blant levende, historiske eller fiktive personer, hvem ville du invitert med hit, og hva ville du tatt personen med på?
– Av avdøde personer ville invitert prinsesse Diana hjem til meg. Så kunne hun gå gjennom klesskapet mitt og gi meg noen fashion-råd. Kanskje vi kunne delt noen morsomme sladrehistorier fra kongefamilien også. Av levende personer kunne jeg gjerne ønske meg en omvisning på Astrup Fearnley museet av selveste Hans Rasmus Astrup.