close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

L.A. Restaurants – Peder Lund

11 juni - 20 august

Peder Lund ønsker velkommen til å presentere filmen «L.A. Restaurants» av amerikanske kunstner Ed Ruscha lørdag 11. juni.

Han er en moderne mester og en av de mest anerkjente og innflytelsesrike kunstnerne som jobber i dag. Ruscha er berømt for sin banebrytende bruk av utallige medier, inkludert konseptuelt drevne kunstnerbøker, tegning, grafikk, fotografi, maleri og film. Han har redefinert vår visjon om amerikansk natur gjennom sine landskap og tekstbaserte arbeider som utforsker de formelle elementene i trykt tekst og dens flytende forhold til det visuelle bildet. L.A. Restaurants, vist for første gang i Europa, fortsetter Ruschas interesse for å lage en slags typologisk katalog over stedene i Los Angeles, byen der kunstneren har bodd siden han var ung. Ruschas tilnærming til å dokumentere bensinstasjonene og bygningene på Sunset Strip, først utforsket i hans banebrytende kunstnerbøker fra 1960-tallet, kommer i full sirkel – sekstifire restauranter som er emblematiske for «Old Hollywood» over hele LA-regionen er kjærlig udødeliggjort på film.

Til ære for denne sommerutstillingen vil galleriet holde utvidede timer hver torsdag kveld for å maksimere filmens filmatiske og transportive effekt.

Mer info om kunstner og utstilling finner du her

Utstillingen vil være mulig å se frem til 20. august.

Detaljer

Start:
11 juni
Slutt:
20 august