close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Espen Dietrichson – Horizontal doubt

5. mars 2020 @ 18:00 - 20:00

I utstillingen Horizontal Doubt fortsetter Espen Dietrichson sin pågående undersøkelse av balanse, i form av skulptur og skulpturelle billedrom på papir. Med utgangspunkt i ukjente referanser til arkitektur eller et arkitektonisk rom, skaper han komposisjoner av elementer som så vidt henger sammen. Dietrichson lar også bronsestøpen forevige elementenes balansepunkt i et tiendedels sekund, i øyeblikket før kollaps. Skulpturene er enten stablet på hverandre eller slynget ut i sirkulære bevegelser. En tilsvarende dynamikk utforskes i en serie papirarbeider, tilvirket som et parallelt univers tilsatt farger.
Det er tydelige likhetstrekk mellom verkene i utstillingen hva gjelder bevegelsesformer, forskyvninger og knappe berøringsflater. Det samme gjelder for to flunkende nye silketrykk. Dietrichson har i en årrekke interessert seg for hvordan bygningskropper kan leses som monumentale skulpturer i byrommet, og i hans serie silketrykk, som ble påbegynt i 2010, har han hovedsak jobbet med brutalistisk arkitektur og re-komponert elementene til skulpturelle collager. Dietrichson har stort sett valgt ukjent arkitektur, men i 2014 lagde han en collage fra den nære arkitekturhistorien: Hydrobygget, tegnet av Erling Viksjø. I den aktuelle utstillingen følger Dietrichson opp dette temaet og tar for seg de skulpturelle kvalitetene i Y-blokka, tegnet av samme arkitekt.

Til utstillingen har Dietrichson og arkitekt Espen Surnevik laget en fanzine om Y-blokka, med Dietrichsons visuelle omgjøringer av bygningen, og teksten «11 samtaler med Y-blokka» av Surnevik. De to har tidligere samarbeidet i realiseringen av Våler Kirke i 2015, og Østre Porsgrunn Kirke i 2019, sistnevnte sammen med Marie Buskov. Fanzinen er del av en pågående faglig utveksling mellom kunstner og arkitekt, og en hyllest til Carl Nesjar og Viksjøs unike samarbeid om Y-blokka.

Detaljer

Dato:
5. mars 2020
Tid
18:00 - 20:00
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/664974044249598/

Sted

Galleri Haaken
Tjuvholmen allé 23
oslo,
+ Google Map
Telefon:
22 55 91 97
Hjemmeside:
www.gallerihaaken.com