close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

De siste store malerne? – Bjørn Ransve

20. juni 2019 @ 17:30 - 18:30

Velkommen til en ny samtalerekke på Astrup Fearnley Museet – «De siste store malerne?»! Andre kunstner ut er Bjørn Ransve.

I forbindelse med vår aktuelle utstilling Olav Christopher Jenssen – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen retter vi oppmerksomheten mot maleriet og noen av kunstnerne som definerte det norske maleriet på 1970- og 80-tallet. I denne lille samtalerekken vil fokuset være på kunstmiljøet i Norge på denne tiden og hvilke maleriske problemstillinger som gjorde seg gjeldende dengang.

Gjennom tre samtaler inviterer vi publikum til å bli bedre kjent med Leonard Rickhard, Bjørn Ransve og Bjørn Carlsen, alle malere som primært jobber med figurasjon, men som har veldig ulike formale og konseptuelle premisser og som på hver sin måte har et slektskap til Olav Christopher Jenssen.

Gjennom samtalene vil vi belyse spørsmål som:
• Hvordan så kunstmiljøet ut i Oslo på 1970 og 80-tallet?
• Hvilke kunstneriske problemstillinger var viktige?
• Hvordan var utdannelsen?
• Hvordan var forholdet mellom abstrakt og figurativ kunst?
• Hvilke kunstinstitusjoner var viktige?
• Hvilken rolle spilte Astrup Fearnley Museet?

Foredragene holdes følgende dager og tidspunkt:
Torsdag 6. juni kl 17:30 – Leonard Rickhard
Torsdag 20. juni kl. 17:30 – Bjørn Ransve
Lørdag 22. juni kl. 14:00 – Bjørn Carlsen

Bjørn Ransve (f. 1944) vakte i 1970 oppsikt med en utstilling i Oslo der han viste grafiske trykk av en rygg montert side om side, fra vegg til tak. Som installasjon ga utstillingen assosiasjoner til Andy Warhols reproduktive formspråk. Motivet kunne peke på Francis Bacons kropper, men også bakover i kunsthistorien til Leonardo da Vincis tegninger. Figurer i rom har vært gjennomgående for Ransves tidlige periode og han maler gjerne kroppsfragmenter som hoder eller hjerter. Det er ikke enkelt å fastsette et entydig formspråk eller stil hos Ransve da det har vært typisk for ham at han hele tiden utforsker nye formspråk, klassiske figurasjoner, mer tegneserie-aktige figurasjoner og etter hvert helt abstrakte bilder. I 1997 viste Astrup Fearnley Museet en separatutstilling med Bjørn Ransve. Ransve har utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (SHKS) 1962–64 og Statens Kunstakademi 1964–68. I 1970 vakte han oppsikt med

Samtalene ledes av André Gali, formidlingskoordinator ved Astrup Fearnley Museet.

Deltakelse på arrangementet krever inngangsbillett til museet. Gratis for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb.

Medlemskap kan kjøpes her:
https://www.afmuseet.no/astrup-fearnley-museets-kunstklubb

Detaljer

Dato:
20. juni 2019
Tid
17:30 - 18:30
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/660786094349455/

Sted

Astrup Fearnley Museet
Strandpromenaden 2
Oslo, 0252 Norway
+ Google Map
Telefon:
22 93 60 60
Hjemmeside:
http://www.afmuseet.no/