close

Welcome to my jungle – En seperatutstilling av Stian Borgen

Grafittikunsten og det neo-ekspresjonistiske språket er kjernen i Stian Borgens kunstneriske uttrykk. Hans malerier er preget av et dynamisk og ekspansivt formspråk, med tydelig fragmentering og reorganisering. Nå får du oppleve kunstneren på Tjuvholmen!

De siste årene har forenkling og fjerning av unødvendig informasjon vært sentrale temaer i Borgens tilnærming til sitt kunstneriske uttrykk. Han utforsker grensene for hvor mye han kan fragmentere en form uten å miste gjenkjennelsen i sitt uttrykk. Inspirert av kunstnere som Jean-Michel Basquiat, Jackson Pollock og Richard Hambleton, kombinerer han elementer fra gatekunst og actionmaling på en unik måte. Måten Basquiat jobbet med gatekunst på og plassen den fikk i galleriet tidlig på 80 tallet har vært en stor inspirasjon. Legger man til det Jackson Pollock gjorde med action painting og ikke minst det Richard Hambleton gjorde med kjappe bevegelser på gatehjørner, så har alt dette inspirert og påvirket hans måte å tilnærme seg maleriet på. Den største likheten er nok i måten Hambleton tilnærmer seg en form på ved og mer eller mindre kaste på malingen med penselen.

Borgens malerier bærer preg av energi og kraftige, rytmiske bevegelser når han starter på sine arbeider. Det ufullkomne i streken er en viktig del av hans kunstneriske signatur. Etter hvert som maleriet tar form og unødvendig støy fjernes, forsterkes kraften i komposisjonen. Utforskningen av form og bevegelse er kjernen i Borgens arbeid, og hans kunstneriske praksis reflekterer dynamikken og eksperimenteringen i samtidskunsten.

Hvor: Hos M35 på Fru Kroghs brygge 2, 0252 Oslo
Når: 4 – 21 april 2024