close

Utstilling utsolgt før åpning!

Fra og med torsdag kan du se og oppleve Håkon Blekens utstilling Meditasjoner over Dantes Inferno hos Galleri Brandstrup. Det du derimot ikke kan, er å kjøpe noen av kunstverkene som står utstilt. De er nemlig allerede kjøpt av skipsreder Trygve Seglem, alle 32 pasteller. Dette er en ettertraktet utstilling som usedvanlig mange kunstsamlere har ønsket å kjøpe. Gallerist Kim Brandstrup betrakter «Meditasjoner over Dantes Inferno» som et av de mest sentrale i Blekens produksjon. Bleken ønsker derimot ikke å utelukke å kunne gjøre noen bestillingsoppdrag.

Galleristen har et ambivalent forhold til å åpne for en utstolgt utstilling. På en side er det så klart stas å selge alle pastellene samlet til en langsiktig og tilfreds kunstsamler, men så må man jo skuffe mange andre med at de ikke kan kjøpe noen av verkene.

Utstillingen er en hyllest til den italienske forfatteren og Middelalder-poeten Dante Alighieri, som også har vært utgangspunktet for verkene hans det siste året. Bleken har arbeidet og reflektert sine egne følelser rundt det kjente diktet «Inferno» i «Den guddommelige komedie». Temaene som går igjen er døden, fortvilelsen og forgjengeligheten. Håkon Bleken anser denne utstillingen som et av de viktigste prosjektet i sin kunstkarriere.
Du kan oppleve utstillingen fra 17.nov-17.des hos Galleri Brandstrup. Velkommen!