close

Ris & Fisk på Takashi Tjuvholmen

Om ikke lenge åpner Takashi – et etterlengtet sushisted på Tjuvholmen.

Nydelig sushi i harmoni med smakfulle, asiatiske småretter og deilig drikke rammet inn i et minnerikt restaurantbesøk, levert som catering til selskaper og bedrifter, eller selvfølgelig i take-away versjon.

Bak disken finner vi daglig leder og medeier, Mathias Jonassen (41), en «restaurangare» opprinnelig fra Gøteborg som har bodd i Norge siden 1999. Med seg på eiersiden har han Abbas Fazal og Nyosha Mosavatchi som står bak det populære konseptet The Juicery.

Over snittet dedikert til faget kan man trygt si han er, og på knokene hans finner du ordene «rice» og «fish». Dette er hender som har laget, og servert mye digg mat i mange år. Interessen for mat og restaurant har vært stor hele livet og han fikk virkelig øynene opp for restaurantyrket når hadde praksiserfaring i 7.klasse. Sushi oppdaget han da han var 16 år, men det var først når han begynte å jobbe på Alex Sushi i 2005 at han forelsket seg i ris og fisk.

Utenom erfaringen fra Alex Sushi, har han vært medeier og daglig leder på Jonoe på Ringnes Park og Snarøya frem til 2013. Etter dette åpnet han St. Raw i Oslo og Fredrikstad som han hadde frem til 2016. Fra da til nå har han jobbet på Telenor Arena som kjøkkensjef der han har servert alt ifra 3 retters middager til mindre selskaper, til 56 000 retter på en dag. Den praktiske erfaringen er med andre ord langt fra beskjeden, og i tillegg til dette har han utdannet seg på Hotell og Restaurantskolen i Gøteborg, og tatt sommelierutdannelse her i Oslo.

Kunnskap, matglede, erfaring og et ønske om å skape en god opplevelse for sine gjester er det beste grunnlaget man kan ha, og Mathias forteller ydmykt hva han ønsker Takashi skal være;

Vi skal servere god sushi og andre asiatiske småretter i en god kombinasjon med drikke og en kul, personlig service fra oss på jobb. Hos oss håper jeg at man vil få oppleve både god atmosfære og bra mat. Samspillet mellom ansatte på Takashi og gjestene er veldig viktig for meg, her skal alle føle seg hjemme. Vårt mål er at du planlegger ditt neste besøk hos oss allerede på veien hjem.

Grunnet coronakrisen har det vært noen forsinkelser med levering av diverse materialer nødvendig for ferdigstillelse men Takashi er nå på oppløpssiden.

Vi gleder oss stort til åpning innen kort tid!

Velkommen til Takashi | www.takashi.no