close

NORSK GATEKUNST

Med det verdenskjente Astrup Fearnley Museet og syv andre gallerier på rekke og rad, mener vi at Tjuvholmen er en av Norges fremste destinasjoner for kunst og kultur. Våre gallerier tiltrekker seg både veletablert kunstnere og unge stjerneskudd med spennende ambisjoner.

I sommer har det populære gatekunstsamarbeidet M35.Collective fått plass blant utstillerne på populære Tjuvholmen. Men da pop up-galleriet deres ble dekket av stillas og plater i forbindelse med vedlikehold, ble det et lite skår i gleden for de unge kunstnerne.

Nå har galleriets gatekunstnere som Salke1, Steinar Caspari og Lea Alstad tatt fatt på oppgaven med å dekorere sponplatene utenfor galleriet, og søndag står resultatet ferdig. Kunst og kultur er en viktig del av Tjuvholmen og i en situasjon som denne er det viktig å raskt finne gode løsninger for hvordan vi fortsatt kan fremme norsk skaperkunst, som er en del av M35 sin profil.

Vi håper derfor alle tar turen til Tjuvholmen for å oppleve denne gatekunsten, og ikke minst turen innom galleriet for å oppleve kunstnerkollektivet som har flere spennende verker å vise frem.