close

Bruker kreative egenskaper for å hjelpe andre

Lavrans Borgen (19) startet med kunst som en måte å bearbeide tanker og følelser på. Nå er han nær å selge ut sin første store soloutstilling hos Galleri M35 på Tjuvholmen.

Den unge kunstneren er fersk i bransjen, men har på kun 2 ½ år solgt verk til noen av landets største idrettsstjerner, gjennomført et veldedighetsprosjekt for mental helse ungdom og står nå med sin aller første soloutstilling.

Borgen er svært stolt over å kunne vise frem kunsten på Tjuvholmen hvor flere store artister har gått før han. Det var en gruppeutstilling hos M35 i sommer som førte kunstneren til den veletablerte kunstdestinasjonen. Han holdt jevnlig kontakt med galleriet, noe som førte til en helt egen utstilling et halvt år senere.

«Etter en tid med mye angst og uro fant jeg kunsten som terapi. Nå er det blitt jobben min og jeg ønsker å nå ut til andre som sliter med det samme» forteller kunstneren.

Borgen kjemper for åpenhet rundt mental helse. Dette fikk han vist gjennom et veldedighetsprosjekt hvor han sammen med Maud Angelica Behn lagde kunstverk hvor pengene gikk til Mental helse ungdom. Prosjektet gjorde kunstneren bevisst på at han kan bruke sine kreative evner til å redde liv og hjelpe andre. Det ønsker han å fortsette med fremover.

 Etter noen hektiske måneder med veldedighetsprosjekt og stor separatutstilling ønsker 19 åringen å trekke seg tilbake for å jobbe med videreutviklingen av utrykket sitt. Han ser målrettet mot drømmen som er å bli en av verdens mest innflytelsesrike kunstnere.

 «Jeg har funnet en grunnmur i det uttrykket jeg ønsker å videreutvikle. Målet mitt er å lage verk som betyr noe for folk. Lage kunst folk kan kjenne seg igjen, få energi av og kunne søke trøst i. Kunsten er bærekraftig og noe jeg har lyst til å gjøre resten av livet. Så dette er bare starten.»