close

Insider Tjuvholmen – Edward Wendel

I årets siste utgave av Insider Tjuvholmen har vi snakket med reiseentusiast og opplevelseskunstner Edward Wendel, daglig leder hos beCuriou.

Hva er ditt forhold til Tjuvholmen?

Jeg har bodd på Aker Brygge i nærmere 15 år, og eier og driver reiseselskapet beCuriou i Tjuvholmen Alle. Jeg har hatt et langvarig forhold til området og trives godt. «Butikken» vår har mange kjære kunder her – både lokale bedrifter og beboere. Daglig har jeg samtaler med kunder og naboer når de passerer utenfor døren vår, eller stikker innom for å diskutere drømmereisen med oss. For oss er dette mer enn en jobb – det er en livsstil. Vi er superpriveligerte over å ha slike fantastiske kunder.

 

Hva er det du elsker ved Tjuvholmen?

Menneskene som bor og jobber her, arkitekturen, det kulinariske tilbudet og vennene våre som jobber på f.eks. Hanami og Sjømagasinet, nærheten til sjøen, «pulsen»/stemingen, kontrastene mellom sommer og vinter. 

 

Hvordan ser en typisk hverdag på Tjuvholmen ut for deg?

Dagen min begynner  hjemme kl 07.00 med en kaffekopp og mailer fra kunder og leverandører. Jeg er bor kun en 4 minutters spasertur unna kontoret i Tjuvholmen Alle, og åpner lokalet ved 9-tiden. Deretter har jeg intense timer med kollegaer i Singapore, London, Cape Town – og selvfølgelig på Tjuvholmen-kontoret. Dagene består av kundemøter, masse telefoner, strategi-diskusjoner og kapitalforvaltning (i selskaper utenfor reiseliv). En sjelden gang rekker vi også å bruke båten vi har her ute på varme dager – da tar vi gjerne med kunder, kollegaer og leverandører ut på sjøen for å nyte vær og utsikt. Beliggenheten vår er fantastisk, og som nevnt: vi er privilegerte som titt og ofte kan slå av en prat med kundene våre utenfor «butikken» i Tjuvholmen Alle. Dagene er som regel lange og går sjeldent fra kontoret før klokka 19.00.

 

Fortell oss om en god opplevelse du har hatt på Tjuvholmen

Varmen og gjestfriheten vi møter hos våre venner på Hanami er unik. Christoffer og Therese er fantastiske service-personligheter som vi er heldige å ha her. 
For meg er det viktig å bruke nabo-bedriftene våre, så jeg tar med kunder, venner og andre på Tjuvholmen så ofte jeg kan.

 

Hvis du skulle beskrive Tjuvholmen med kun 3 ord hva ville det være?

Profesjonalitet. Modernisme. Kulinarisk.

 

Har du et inside-tips du vil dele?

Venti Venti. Super service og nydelig mat i fantastiske lokaler med flott utsikt ytterst på Tjuvholmen. Jeg sitter igjen med en klar følelse av det personlige engasjementet hos eieren etter hvert eneste besøk.

 

Du kan velge helt fritt, blant levende, historiske eller fiktive personer, hvem ville du invitert med hit, og hva ville du tatt personen med på?

Jeg forsøker å invitere så mange som mulig av våre kunder ut hit. Ikke minst de utenlandske high-end kundene våre. De blir alltid imponert – særlig hvis de også får være med ut med båten og se Tjuvholmen fra sjøsiden. Det er en stor glede å se deres reaksjon hver gang. Vi er stolte av Tjuvholmen og trives meget godt her.