close

Insider Tjuvholmen – Bli bedre kjent med Astrid Hilde Semmingsen

Vi har snakket med innehaver av Galleri Semmingsen, Astrid Hilde Semmingsen. Les hva hun forteller om Tjuvholmen! 

Hva er ditt forhold til Tjuvholmen?

Jeg har drevet galleri på Tjuvholmen siden 2014. Det var med skrekkblandet fryd at jeg inngikk avtale med Selvaag – men de trodde på meg og mente at karakteren på galleri passet inn i deres totale bilde av stedet. – Forventningene og kvaliteten er høy på alle områder her ute og det er med respekt og ydmykhet jeg driver mitt galleri.

Hva er det du elsker ved Tjuvholmen?

Profesjonalitet over hele linjen i alle bransjer.
Overraskelser rundt hvert hjørne, det oser av arkitektoniske perler, fredfylt og sanselig, nærhet til fjorden, mange gode gallerier og kunstopplevelser. Utvalget og kvaliteten på restaurantene er overveldende.

Hvordan ser en typisk hverdag på Tjuvholmen ut for deg?

Jeg bor i en eldre del av byen og går til jobb hver dag – og nyter denne turen fra gammelt til nytt. Og når jeg kommer inn på området så kjenner jeg på en stolthet over å få være en del av utviklingen av Nye Oslo. Før kl 11 er det kaotisk og travelt her ute – det er tidspunktet biler og transport får komme inn for å hente og levere varer. Da kan man føle på det effektive ved et byliv som må til for at alt skal fungere. Men så BOFF  så er det stille –  2 minutt over 11 er alle biler borte. Securitas gjør en god vaktmester jobb og merk sparksykkelene kommer bare halvveis – ikke over brua – hvor freden er å ta og føle på.

Fortell om en god opplevelse du har hatt på Tjuvholmen

Opplevelsene er så mange at jeg kan nesten ikke fremheve en enkelt aktør og jeg liker å introdusere mitt kontaktnett for de ulike.
Jeg setter umåtelig pris på Astrup Fearnley som holder åpent hele uken også på søndager slik vi gjør. Og at de har folk på gulvet som snakker og gir folk en innføring på utstillingene.

Hvis du skulle beskrive Tjuvholmen med kun tre ord hva ville det være?

 Smakelig!  Sanselig! Profesjonelt!

Har du et inside-tips du vil dele?

Opplevelsen av fjorden her nede, ved vannkanten, alle lysopplevelser som varierer igjennom hele året. – Det har blitt et varemerke for stedet.
Når det gjelder restaurantene – er det rett og slett ikke mulig –  de er alle så gode at det å utelate noen blir galt!
MEN jeg ønsker å fremheve The Thief Hotel – som behandler oss vanlige dødelige som kongelige, mens prinser og stjerner får føle seg som hjemme. Endelig kommer de til et sted hvor de får puste ved å bli «passe» beskyttet og behandlet som en hvermannsen.

Du kan velge helt fritt blant levende, historiske eller fiktive personer- hvem ville du invitert med hit og hva ville du tatt den personen med på?

Det vil jeg ikke fortelle dere! Det blir mellom meg og gjesten! avslutter hun og smiler…

 

Foto: Jens Bredberg