close

Grafittikunsten utsolgt på to uker

Eric Ness Christiansen introduserer deg for grafittikunst på ordentlig vis – dette gjorde han tidligere denne måneden gjennom en soloutstilling hos galleri M35 på Tjuvholmen.

Den anerkjente kunstneren, Eric Ness Christiansen, muligens mest kjent for sin langvarige rolle i grafittimiljøet kaller seg for gammel til å være grafittimaler og for ung til å være samtidskunstner. Til tross for dette har drammenseren solgt ut soloutstillingen «The study» på kun to uker hos Galleri M35 blant veletablerte gallerier på Tjuvholmen i Oslo.

 Det har vært viktig for Ness at graffitien skal ha et eget uttrykk i utstillingen, og ikke bli en bakgrunn for det figurative. Kunstneren er tro til kunstformen og har i sin karriere kun solgt originaler.

«Jeg er selvstendig næringsdrivende og har klart å opparbeide meg et solid nettverk gjennom 16 år i bransjen. Tidligere kunder og en god cv har vært grunnmuren for karrieren.»

 

Ness har en bucket-list med ting han har lyst til å oppnå i løpet av sin karriere. Et av punktene har vært å stille ut kunstnen på Tjuvholmen, noe han har jobbet hardt for å få til. Her fikk han leie lokalet til det urbane kunstgalleriet M35 Collective, hvor verkene ble revet bort etter to uker.

 

«Grafittikunst hører hjemme overalt. Så for meg er det viktig å kunne representere den nye bredden, og presentere kunsten på ordentlig vis. Kunst er kvalitet, og der hører også grafittikunsten hjemme», forteller Eric Ness Christiansen.

 

Nå er det New York som står for tur for den 37 år gamle kunstneren. Her ønsker han å samle og fremme internasjonale artister til en stor utstilling. Dette for å gi unge kunstnere muligheten til å etablere seg i bransjen.

 

«Etter jeg fikk barn har jeg innsett at jeg må få gjort ferdig bucket-listen min. Derfor er mitt neste mål å komme til New York for å vise frem min og andres lidenskap» forteller den ivrige kunstneren.