close

Gjennomlyst suksess for den nye generasjonen

Han er kun 20 år, mangler kunstutdanning og har solgt ut sin andre soloutstilling, «Gjennomlyst», hos M35 på Tjuvholmen. Nå ønsker Lavrans Borgen å representere en ny generasjon kunstnere.

Den unge artisten fra Drammen har hatt kunst som hobby i flere år og i fjor ønsket han å ta steget videre i karrieren. Borgen søkte på det anerkjente Kunstakademiet i Oslo, men fikk avslag. Han forteller at det var en tung beskjed å få siden dette hadde vært en stor drøm. Nå er han takknemlig for mulighetene det har gitt han.

«Jeg har fått bruke dette året på å utvikle meg som kunstner og finne min stil, samtidig som jeg har oppnådd utrolig mye som jeg kanskje ikke ville gjort dersom jeg kom inn på Kunstakademiet» forteller 20-åringen.

Nå ønsker han å utforske mer før han eventuelt setter seg ned med en grad. I kunsten står skildringen av mennesket sentralt. Dette er viktig for han å utvikle seg på.

«For å kunne skildre mennesket må man også være et menneske. Jeg prøver derfor alltid å være en god kjæreste, sønn og venn. Det er viktig for meg å pleie relasjonene mine, og bruke tid på menneskene som gir meg inspirasjon og motivasjon», forklarer han.

Han holder kortene tett til brystet når det kommer til fremtidige planer, men kan allerede nå røpe flere spennende prosjekter. I september har han en gruppeutstilling i hjembyen Drammen og senere i år skal han ha sin aller første soloutstilling utenfor Oslo, i Stavanger.

«Jeg er sulten og spent på veien videre. Min kunstneriske reise har så vidt startet og jeg har forhåpentligvis mange gode år foran meg» forteller Lavrans.