close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Torsdagsforedrag | Samtidskunst i Vest-Afrika

20 februar @ 17:30 - 18:30

Velkommen til tredje foredrag i rekken tilknyttet vår pågående utstilling “Alpha Crucis – Afrikansk samtidskunst”!

Vest-Afrikanske land har helt siden 1960-tallet hatt en vital rolle i afrikansk samtidskunst. Regionen innehar viktige kunstsentrum i byer som Lagos i Nigeria, Dakar i Senegal, Accra i Ghana og Porto Novo i Benin, som alle har de sin egen distinkte historie og egenart. Gjennom, blant annet, Dak’art biennalen som ble etablert i 1989, og Beninbiennalen, som ble etablert i 2010, har regionen gitt synlighet til kunstnere og kuratorer fra det afrikanske kontinentet.

I foredraget vil publikum bli bedre kjent med kunstnere fra utstillingen Alpha Crucis, som bor og arbeider i de ulike vest-afrikanske landene; slik som Omar Victor Diop, Romuald Hazoumè og Seyni Awa Camara. Foredraget vil også gi oss en innføring i både historien og omstendighetene som har formet den vest-afrikanske kunstscenen slik vi kjenner den i dag.

Foredraget holdes av Marthe Andersen. Hun er utdannet billedkunstner med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo og jobber som omviser på Astrup Fearnley Museet.

Foredraget er gratis for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb. Er du ikke medlem er foredraget inkludert i ordinær inngangsbillett til museet, kr. 130 kr.
Vil du bli medlem? Fra kun 175 kr i året kan du melde deg inn og benytte deg av alle fordelene våre medlemmer har, les mer her
https://www.afmuseet.no/astrup-fearnley-museets-kunstklubb

Vi sees!

I den aktuelle utstillingen Alpha Crucis – Afrikansk samtidskunst møter vi 17 kunstnere fra syv afrikanske land. Kunstnerne jobber med et mangfold av praksiser, materialer og tematikker og har tilhørighet til ulike kunstscener. I tre foredrag torsdagene fremover vil vi bli mer kjent med samtidskunsten i DR Kongo, Sør-Afrika og Vest-Afrika.

Detaljer

Dato:
20 februar
Tid
17:30 - 18:30
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2490569704499391/

Sted

Astrup Fearnley Museet
Strandpromenaden 2
Oslo, 0252 Norway
+ Google Map
Telefon:
22 93 60 60
Hjemmeside:
http://www.afmuseet.no/