close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Rina Charlott Lindgren

24. oktober 2019 @ 18:00 - 20:00

Galleri Haaken ønsker velkommen til Rina Charlott Lindgrens 3. separatutstilling

 

Hennes praksis har hovedsakelig bestått av tradisjonelt akademisk håndverk i nitide tegninger utført i grafitt og blyant på papir. Etterhvert begynte de å ta form som mer skulpturelle, tegnebaserte arbeider, hvor papirets materielle kvaliteter var med på å skape uforutsette romlige virkninger og bevegelser. Derfra meldte behovet seg for å utforske andre materialer, taktile overflater og det å jobbe mer i det tredimensjonale.

 

Lindgren fikk hospitere ved et treskjærerverksted i flere måneder for å lære seg billedhugging i tre, noe som har resultert i flere relieffer som skal vises i den aktuelle utstillingen.
Arbeidene i Untitled (Imitation) III-XII, som er en videreføring av Lindgrens egne tegninger, kan minne om krøllet papir, men også om topografi eller bergarter. Arbeidene åpner gjennomgående for et vidt tolkningsrom, og flertydighet er noe Lindgren selv forteller at hun er opptatt av.

Ikke minst erfares dette i en serie arbeider på skinn (Hide II-V). Tittelen på denne serien antyder at noe holdes skjult, men den spiller også på det engelske navnet for behandlet skinn. Flatene i bildene skildrer arkitektoniske rom hvor også skinnets form dras inn i komposisjonene – samtidig fremstår de som nonfigurative flate-malerier. Arbeidenes tematikk kretser rundt introspeksjon, oppdagelse, tid og rom.

Rina Charlott Lindgren(f.1983) har bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim og Listaháskóli Íslands i Reykjavik. For tiden bor og arbeider hun i Lofoten

Detaljer

Dato:
24. oktober 2019
Tid
18:00 - 20:00
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/697837364046195/

Sted

Galleri Haaken
Tjuvholmen allé 23
oslo,
+ Google Map
Telefon:
22 55 91 97
Hjemmeside:
www.gallerihaaken.com