close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Plot/Oslo: Gratis omvisning i Alpha Crucis

20 februar @ 17:30 - 19:00

Er du mellom 15-25 år, og interessert i samtidskunst?

Plot/Oslo inviterer til gratis omvisning i utstillingen Alpha Crucis på Astrup Fearnley Museet!

Alpha Crucis er kuratert av franske André Magnin som arbeider som uavhengig kurator og forsker med særlig fokus på samtidskunst fra det afrikanske kontinent. Alpha Crucis har ikke som mål å gi en total oversikt over Afrikas omfattende kunstscene, en kunstscene som fordeler seg over hele 54 ulike land. Kuratoren har gjort et utvalg på 17 kunstnere fra syv afrikanske land sør for Sahara.

Kunstnerne som er valgt ut til utstillingen bor og arbeider i Sør-Afrika, Benin, Nigeria, Den demokratiske republikken Kongo, Senegal, Sierra Leone og Mali. De stammer fra ulike generasjoner og kunsttradisjoner, og tar del i den internasjonale samtidkunstscenen på nyskapende og originale måter. Utstillingen presenterer et vidt utvalg av kunstneriske uttrykk og teknikker som installasjoner, fotografi, tekstilkunst, skulpturer og malerier, som omhandler alt fra det dypt personlige til det politiske.

Flere av de utstilte kunstnerne utforsker hjemlandets sosiopolitiske situasjoner i verk som tematiserer blant annet bensinsmugling, miljøutfordringer eller ettervirkningene av slavehandelen og kolonitiden. Andre lar seg inspirere av lokale tradisjoner og kulturuttrykk som danner grunnlaget for nyskapende verk i spenningsfeltet mellom tradisjon og modernitet. Flere lar seg også inspirere av miljøet til metropoler som f.eks. Kinshasa og Johannesburg, og skaper dynamiske portretter av byens befolkning og landskap.

Alpha Crucis presenterer et mangfold av nyskapende og interessante kunstnerskap, og gir slik et innblikk i den dynamiske samtidskunsten som produseres på det afrikanske kontinentet.

OM PLOT/OSLO
Plot/Oslo er en klubb for unge med interesse for samtidskunst. Klubben er åpen for alle mellom 15 og 25 år, og det er helt gratis å være med. Som medlem i Plot/Oslo inviteres du til arrangementer relatert til aktuell samtidskunst, som omvisninger, kunstnermøter, filmvisning og kurs. Alle arrangementene er gratis.

Detaljer

Dato:
20 februar
Tid
17:30 - 19:00
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/236806110649251/

Sted

Astrup Fearnley Museet
Strandpromenaden 2
Oslo, 0252 Norway
+ Google Map
Telefon:
22 93 60 60
Hjemmeside:
http://www.afmuseet.no/