close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

NI PÅ PAPIR

18 januar @ 13:00 - 16:00

Utstillingen viser hvordan ni kunstnere arbeider med papiret som arbeidsform og kunstnerisk uttrykksmiddel.

Felles for kunstnerne er at de arbeider i et abstrakt formspråk, og at de viser like stor respekt for papiret som når de går til lerretet.

Å male på papir krever en annen tilnærming og behandling. Papir er både krevende og skjørt.
Kunstnerne er: Esther M. Bjørneboe, Harald Fenn, Ingela Grov, Thomas Knarvik, Geir H. Samuelsen, Roar Werner Eriksen, Ruth E.Ekeland, Anne Siv Falkenberg Pedersen og Helle Kaarem.

Berøringspunkter på papir:
Papir oppfattes ofte som lett og tilgjengelig, et hverdagslig materiale vi bruker for informasjon og følelser. Samtidig er det bærer av en lang tradisjon, en global kulturhistorie og teknologisk utvikling. Papirets historie går helt tilbake til oldtiden i Egypt og Kina for over 2000 år siden. Med korstogene kom papirkunsten til Europa. Trykkekunsten og nye teknologier gjorde produksjonen raskere og billigere. Særlig innen grafisk kunst fikk nye trykkemetoder stor betydning. Kunst kunne bli allemannseie. Da den IT- teknologien feide inn over verden på 90-tallet, påvirket det også kunsten sterkt. Det ble spådd dommedag for papirets framtid. Men papiret var ikke dødt. I vår digitale tid har papirets taktile kvaliteter fått en renessanse. Kunstnere oppdager stadig nye muligheter og utfordringer i kontakt med papiret.

Detaljer

Dato:
18 januar
Tid
13:00 - 16:00
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2498231683791557/

Sted

Galleri Semmingsen
Fru Kroghs brygge 2
Oslo, 0252 Norge
+ Google Map
Telefon:
905 94 117
Hjemmeside:
www.gallerisemmingsen.no