close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

INGELA GROV 11.02-07.03 Galleri Semmingsen

4 februar - 7 mars

Utstillingen er kunstnerens første separatutstilling hos Galleri Semmingsen. Tidligere har hun hatt separatutstilling ved Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Oslo Kunstforening og Galleri Gathe i Bergen. Hun har deltatt flere ganger på Statens Høstutstilling, og er innkjøpt av bl.a KORO, Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Kunst på Arbeidsplassen. Hennes eksamensarbeider fra akademiet ble kanoniserte av Tommy Olsson med maleriserien «Raudt» over beste kunstverk i Morgenbladet. Og Ingela fikk flere gode anmeldelser på sin første separatutstilling.

Ingela Grov forholder seg rent fysisk til maleriet på en måte som vanligvis er forbeholdt skulptører. Hun er i bildet, tråkker på det, drar malingen utover. Ikke bare med pensel, men med hendene og føttene. På denne måten utforsker hun maleriets fysiske sider og ulike grader av kontroll i maleriprosessen. Resultatet er malerier som nærmest vibrerer av energi og dynamikk. Utstillingen viser også en serie papirarbeider der de nesten nervøse linjene i pastellkritt løper over papiret, følsomt og intenst.

«Jeg er opptatt av å dyrke det direkte uttrykket i maleriet. Det tradisjonsrike maleriet er et tungt medium  som en har respekt for. Når en står overfor det tomme lerret kan en kjenne seg paralysert og handlingslammet. Tankespinnet setter i gang og kan stoppe den kreative prosessen. Jeg har kun meg selv å stole på og jeg forsøker å sette meg i en transelignende tilstand for å kunne utføre bevegelsen. Bevegelsen er bare min, mitt dna. På de store formatene brukes mye energi og jeg føler det som en kamp, et høyt skrik som må ut. I de mindre viser jeg en mer drodlene ro, de er skjøre, men har større hemmeligheter.»

Ingela Grov, født 1972 i Førde, bor og arbeider på Hønefoss.
Utdannet ved kunstakademiet i Trondheim.

ÅPENT:               11. februar – 7. mars 2021.
STED:                     Fru Kroghs brygge 2, 0252 Oslo.
TEKNIKK:             Akryl på lerret og pastell på papir.
FORMAT:             200X170 cm og 76X57 cm.
PRIS:                      68.000.- og 14.000.-
ANTALL:                15 arbeider.

Foto: Ingela Grov, Come fly with me 1, Akryl på lerret, 200 x 170 cm, 2020

Detaljer

Start:
4 februar
Slutt:
7 mars