close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

HELLE KAAREM – Akryl på lerret og papir. 15. oktober tom. 8. november

15 oktober - 8 november

Helle Kaarems (f.1966 Gjøvik) metode står i tradisjon med modernismens utprøving av mediets og materialenes egenskaper.

Hun studerte maleri og glassmaleri parallelt i fem år ved Escola Massana, i Barcelona, som var preget av byens sterke tradisjoner fra middelalder og katalansk modernisme der håndverk og dekorative utsmykking har dominert arkitekturen. Kaarems kunstneriske prosjekt er dramaet i fargen.

De transparente fargene er en signatur. Måten Kaarem arbeider fram denne spesielle effekten på, har bakgrunn i mange års studier i glasskunst. Glasset har lyset som en ingrediens på en direkte og helt annen måte enn maling. Den gjennomlyste fargen endrer seg i temperatur og intensitet gjennom døgnet og årstidene. Men det er ikke glasset i seg selv hun er opptatt av, men den gjennomlyste fargen det produserer. Fargene beveger seg både mot det mørke og det lyse, og skaper former som står opp mot hverandre. Slik oppnås intensjonen om spenning og uro.

Maleriene kan beskrives som lyriske og emosjonelle fargekombinasjoner. Selv sammenlikner Kaarem bildene sine med musikk. I likhet med musikken, er bildene abstrakte og virker på nervesystemet gjennom sansene. Her er struktur og regler i form og fargekomposisjoner – en konstruksjon i tid og rom som står i forhold til hverandre – og som er beslektet med verden fordi de kommer fra en livsopplevelse, mener Kaarem. Bildene kan synes lavmælte, fornemme, men et underliggende alvor og drama, som tilskueren kan dikte videre på.

Det er maleriet som står i sentrum i denne utstillingen.
For mer informasjon og forhåndsvisning
Astrid Hilde Semmingsen Mob 90594117 ah@gallerisemmingsen.no www.semmingsen.no

Detaljer

Start:
15 oktober
Slutt:
8 november
aktivitet Kategori:

Sted

Galleri Semmingsen
Fru Kroghs brygge 2
Oslo, 0252 Norge
+ Google Map
Telefon:
905 94 117
Hjemmeside:
www.gallerisemmingsen.no