close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hanna A. Høiness «Memento Mori». Olje på lerret og tekstilarbeider.

10 juni - 4 juli

Hanna A. Høiness er utdannet ved Statens Kunstakademi. Hun har vært aktiv med utstillinger i både inn og utland. Hennes prosjekt «Bill. mrk», «En hundeutstilling» og «Jeg maler pene menn» – gjorde hun i samarbeid med Museet for Samtidskunst i Oslo. Og prosjekter som; Samtaler med Peder Kjøs, rundt tema «Hat og hevn i kunsten» og med Anne Lindmo om «One night stand» i radioprogrammet Mammarazzi på P3.

I denne utstillingen viser vi malerier fra serien «Memento Mori», «Trøstebilder» og «Kaniunhullet», skulpturer, tekstilarbeid og mosaikk produsert i perioden 2020-21, samt noen tidligere arbeider.

Høiness sine malerier strekker seg fra det strengt akademiske til de store gestene med tydelig temperament. Uansett motiv er hun svært bevisst hvordan hun bruker de forskjellige malertekniske grep fra en møysommelig modellert figurasjon til ekspressive markeringer med penselstrøkenes egen verdi. Hun leker på alvor og alle prosjektene kan sees på som en gledelig unnamanøver fra virkeligheten i en tid der eskapisme kommer i førsterekken.

«Kaninhullet» er et navn på akkurat dette og i dette prosjektet maler hun en annen virkelighet der hverken svaret eller spørsmålet er gitt. Fantasien og det å ta sjanser bestemmer.

I «Trøstebilder» gir hun seg selv trøst. Hun vil omgis med lukten av oljemaling.  Hun vil glemme tid og sted ved å stryke tykk og seig maling utover et lerret.  Selv om behovet for trøst blir dekket i denne handlingen er trøsten kritisk og analytisk. Hun tenker prosess mer enn resultat og magnoliablomsten dekonstrueres om igjen og om igjen. Hun tyner fargen og forkaster gjerne hele produksjoner om de ble mer resultat- enn prosessorientert.

I «Memento Mori» studerer hun hodeskallen. Igjen og igjen. Hun leker med form og farge og dekonstruerer og omskaper gjerne en magnolia til å bli en hodeskalle eller omvendt.

I forbindelse med smitteproblematikken ønsker vi ikke å holde en åpning med servering.
Maks 10 personer i lokalene på samme tid ved bruk av munnbind.

Vi følger vanlige åpningstider. Torsdag 12 – 20, fredag, lørdag og søndag 12 – 16 og onsdag 11 – 17.
Ta kontakt for forhåndsvisning eller avtale tid utenfor åpningstidene.

Mvh Astrid Hilde Semmingsen
Mobil: 90594117

GALLERI SEMMINGSEN

Fru Kroghs Brygge 2, Tjuvholmen, 0252 Oslo. Tlf 22830252

Besøk våre nye nettsider. Følg oss på Instagram og Facebook

Husk å melde deg inn på nytt for å kunne motta Nyhetsbrev.
Åpningstider: Onsdag 11 -17, torsdag 12-20, fredag, lørdag og søndag 12-16. Eller etter avtale.

Detaljer

Start:
10 juni
Slutt:
4 juli
aktivitet Kategorier:
, ,