close
Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Camilla Prytz / Burn Baby Burn

18. oktober 2018 @ 18:00 - 20:00

I 2014 fikk Camilla Prytz en henvendelse som gjorde at hennes kunstneriske vei tok en ny og uventet retning. Prytz har arbeidet som kunstner og designer i 20 år, hovedsakelig med glassarbeider og smykker.

Da hun fikk forespørsel om å overta Grete Prytz Kittelsen (1917-2010) gamle emaljeovn fra huset i Planetveien 12, hoppet hjertet over noen slag. Det var nesten litt for godt til å være sant!

Grete Prytz Kittelsen, regnes blandt Nordens fremste formgivere, og har preget norsk brukskunst- og designhistorie fra Scandinavian design-perioden 1945–65 og til i dag.Hennes farfar og Camilla Prytz oldefar var fettere, og drev forretningen J.Tostrup i Kristiania.

Ovnen viste seg å være et vrak på nesten 1000 kilo, så Camilla Prytz forsto raskt at dette kom til å bli en dyr og tidkrevende visjon.
Ovnen ble heist ut med heisekran og fraktet til Kristiansand, der kunstneren bor og arbeider. Den kom ikke inn i verkstedet hennes, så hun satte den på et lager og gikk i tenkeboksen.

Prytz bestemte seg raskt for å satse alt på dette prosjektet, og begynte å jobbe med det i det stille.

Takket være Kristiansand Kommunes Kunstnerstipend for etablerte kunstnere, og Vest-Agder Fylkeskommunes arbeidsstipend for kunstnere, fikk hun råd til å restaurere ovnen, og å fordype meg i et nytt fag, nemlig emaljekunst.

Ovnen ble satt i stand. Prytz gikk i lære hos emaljekunstnere i Danmark og Usa. Ovnen har idag fått plass i Marvika i Kristiansand. kunstneren har blitt kjent med emaljekunstnere i hele verden gjennom denne prosessen. Drømmen er å arrangere internasjonale workshops i fremtiden.

Camilla Prytz arbeider med skåler i kobber som er håndspunnet. Glassemaljen blir brent i tynne lag på metallet. Alle arbeidene er håndlaget og signert av kunstneren og ingen er like.

“Det var både skummelt og sunt å rykke tilbake til start, og nå i ettertid kan jeg si at det er det lureste jeg har gjort. Å hele tiden fornye seg som kunstner er vanskelig, men viktig. Visjonen min har blitt virkelighet, og jeg håper å holde norsk emaljekunst i live i mange år fremover.”

Vi gleder oss vilt til å presentere eventet “Burn Baby Burn” i Galleri Fineart! Hundre unike emaljeboller presenteres i en visuell catwalk sammen med film og fotografier.

Camilla Prytz vil selvfølgelig være tilstedet denne kvelden.

Har du ikke mulighet til å komme event-kvelden? Fortvil ikke. Det vil selvfølgelig være mulig å både se og kjøpe bollene i galleriet etter 18.10 og frem i tid!

Foto: Emma Sukalic
Styling: Jonas Øren
Makeup: Maya Gulbrandsen

Detaljer

Dato:
18. oktober 2018
Tid
18:00 - 20:00
aktivitet Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/918043705070227/

Sted

Galleri Fineart
Filipstad Brygge 2
Oslo, 0252 Norway
+ Google Map
Telefon:
22 01 24 20
Hjemmeside:
http://www.fineart.no