close

ASTRUP FEARNLEY MUSEET

Velkommen til Norges mest spennende og omfattende museum for samtidskunst!

Astrup Fearnley Museet er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet forvalter den omfattende Astrup Fearnley-samlingen og presenterer skiftende utstillinger både med verk fra samlingen og nye produksjoner av kunstnere fra hele verden. Vakkert plassert ytterst på Tjuvholmen, en spasertur langs havnepromenaden fra Oslo rådhus og Aker Brygge, er museet en destinasjon i seg selv. Bygningen er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano, og er omgitt av Tjuvholmen skulpturpark med utsikt over fjorden.

Astrup Fearnley-samlingen dateres tilbake til 1960-tallet og er en av Europas mest omfattende samlinger av internasjonal samtidskunst. Fremfor å være konsentrert rundt bestemte epoker, stilretninger eller grupperinger, har den over tid gått i dybden på vidt forskjellige kunstnerskap. I museet aktiveres samlingen jevnlig gjennom utstillinger der verkene fremheves i nye konstellasjoner og sammenhenger. Samlingen inkluderer betydelige verk av kunstnere som Matthew Barney, Paul Chan, Trisha Donnelly, Nicole Eisenman, Ida Ekblad, Félix González-Torres, Rachel Harrison, Damien Hirst, Anselm Kiefer, Jeff Koons, Glenn Ligon, Julie Mehretu, Cindy Sherman og Kara Walker.

Museumsbutikk
Museumsbutikken presenterer unike og særegne produkter. Mange av dem er nøye valgt ut eller utviklet av museet selv som en forlengelse av de aktuelle utstillingene. I tillegg finner du et stort utvalg av kunstfaglige publikasjoner, utstillingskataloger, plakater og gaveartikler til både barn og voksne. Butikken følger museets åpningstider og er åpen også for besøkende uten inngangsbillett.

VentiVenti
Restauranten VentiVenti holder til i museumsbygget. Med en av Oslos vakreste utsikter over fjorden, serverer de italienske klassikere iblandet ingredienser fra det nordiske kjøkkenet.

 

Hjemmeside: www.afmuseet.no
Adresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo
Telefon: +47 22 93 60 60
Epost: info@fearnleys.no