close

ART BY BLUE / STIAN ANDRESEN

Stian er 36 år og kommer fra Ås utenfor Oslo. Nå har han åpnet galleri på Tjuvholmen hvor han stiller ut flere av sine verk.

Med en forkjærlighet for tegneserier fra han var liten gutt, kombinert med en bachelorgrad i grafisk design, er det ikke overraskende at stilen han briljerer i er Mixed Media Art. Det som startet det hele var et sterkt ønske om å gjenskape de fantasifulle disneyfigurene som liten gutt. Å fange magien ned på papir. Dette utviklet seg med alderen til andre tegneserier og stiler, og særlig de grafiske uttrykkene brukt i musikkindustrien fanget hans interesse.

Foreldrene til Stian fikk stadig meldinger fra skolen om en sønn som tegnet og drømte seg vekk i timene, men med tiden fikk han kanalisert sin iver og kunne fokusere på skolen. Ved 14 års alder begynte han med grafitti som har spilt en stor rolle i utviklingen av uttrykket hans.  I 2004 startet utdannelsen som grafisk designer, hvilket ga han enda flere verktøy å bruke videre. Stian laget det første verket til seg selv og det var sånn det startet. En bekjent så det, og fikk mast seg til å kjøpe det. Siden da har snøballen rullet seg større.

Det å lage et maleri er en personlig greie, ifra det å skape designet i hodet mitt, til å se det komme til live strøk for strøk. Hovedsakelig maler jeg motiver som jeg digger visuelt.Alle maleriene mine er originaler og jeg maler de til meg selv i utgangspunktet. Er det ikke noe som kan henge i min egen stue, begynner jeg på nytt.

I verkene bruker han forskjellige materialer som epoxy, bladgull, utskjæringer i akryl og selvlysende folie. Fargene blander han selv fra basefarger, og han liker tanken på å ikke ha noen spesifikk oppskrift. Motivene i verkene har en distinkt betydning for Stian, og det finnes en beskjed i hvert eneste av de. Hva den beskjeden er velger han å la være opp til hver enkelt.

Jeg kjenner på en enorm mengde ydmykhet når jeg tenker på at folk ønsker å ha litt av meg hengende hjemme hos seg på veggen sin. At en del av meg er en del av deres hverdag. Det gjør det lettere for meg å gi slipp på arbeidet mitt, og gir meg en helt spesiell følelse som ikke kan sammenlignes med noe annet.

NB! Ifbm. Covid-19 kan det være uregelmessige åpningstider. Sjekk derfor aktørenes egen hjemmeside for oppdatert informasjon og åpningstider!