close

ART BY BLUE / STIAN ANDRESEN

Stian er 36 år og kommer fra Ås utenfor Oslo. Nå åpner han pop-up galleri på Tjuvholmen hvor han stiller ut flere av sine verk.
Utstillingen står fra 7. mars – 7. april.

Med en forkjærlighet for tegneserier fra han var liten gutt, kombinert med en bachelorgrad i grafisk design, er det ikke overraskende at stilen han briljerer i er Mixed Media Art. Det som startet det hele var et sterkt ønske om å gjenskape de fantasifulle disneyfigurene som liten gutt. Å fange magien ned på papir. Dette utviklet seg med alderen til andre tegneserier og stiler, og særlig de grafiske uttrykkene brukt i musikkindustrien fanget hans interesse.

Foreldrene til Stian fikk stadig meldinger fra skolen om en sønn som tegnet og drømte seg vekk i timene, men med tiden fikk han kanalisert sin iver og kunne fokusere på skolen. Ved 14 års alder begynte han med grafitti som har spilt en stor rolle i utviklingen av uttrykket hans.  I 2004 startet utdannelsen som grafisk designer, hvilket ga han enda flere verktøy å bruke videre. Stian laget det første verket til seg selv og det var sånn det startet. En bekjent så det, og fikk mast seg til å kjøpe det. Siden da har snøballen rullet seg større.

Det å lage et maleri er en personlig greie, ifra det å skape designet i hodet mitt, til å se det komme til live strøk for strøk. Hovedsakelig maler jeg motiver som jeg digger visuelt.Alle maleriene mine er originaler og jeg maler de til meg selv i utgangspunktet. Er det ikke noe som kan henge i min egen stue, begynner jeg på nytt.

I verkene bruker han forskjellige materialer som epoxy, bladgull, utskjæringer i akryl og selvlysende folie. Fargene blander han selv fra basefarger, og han liker tanken på å ikke ha noen spesifikk oppskrift. Motivene i verkene har en distinkt betydning for Stian, og det finnes en beskjed i hvert eneste av de. Hva den beskjeden er velger han å la være opp til hver enkelt.

Jeg kjenner på en enorm mengde ydmykhet når jeg tenker på at folk ønsker å ha litt av meg hengende hjemme hos seg på veggen sin. At en del av meg er en del av deres hverdag. Det gjør det lettere for meg å gi slipp på arbeidet mitt, og gir meg en helt spesiell følelse som ikke kan sammenlignes med noe annet.

NB! Ifbm. Covid-19 kan det være uregelmessige åpningstider. Sjekk derfor aktørenes egen hjemmeside for oppdatert informasjon og åpningstider!